Интересен клип обиколи мрежата. На него се вижда как се променя движението на мравки около включен iPhone6. Много от нас знаят, че мобилните телефони приемат и предават сигнали, които влияят на живите организми, но това със сигурност ще ви учуди.
Записът показва как в началото мравките се разхождат хаотично наоколо, така както можете да ги видите в естествената им среда. Но какво се случва секунди по-късно!?

След като телефонът започва да звъни, мравките се престрояват, така че
образуват кръг около устройството. Под видеото има обяснение, в което се пояснява, че електромагнитните вълни от входящото повикване са обяснението на този феномен. Найджъл Андрю от Университета в Нова Англия, обяснява, че мравките имат чувствителни сензори на антените си. С тях те улавят магнитното поле на земята и могат да се ориентират за посоките на света.
 Специалистът споменава, че именно затова излъчването или предаването на сигнал от мобилния телефон, може да се
предизвика промяна в наглед хаотичното движение на насекомите. Но, има и други мнения по въпроса, съобщават от zajenata.bg. Известният ентомолог Саймън Робсън, твърди, че мравките извършват освен привидно хаотични, така и кръгови движения. Най-често това е сигурен белег, че те са изгубили т. нар. феромонна следа, с която намират останалите от групата си.
Източник: prochetime.com
Facebook коментар
Total Page Visits: 2224 - Today Page Visits: 1
SHARE