За 400 000 долара най-вероятно ще можете да си закупите мощен и елегантен „Ролс Ройс“. А може и да изберете нещо, което не е толкова лъскаво, но пък определено бие по функционалност – летяща кола.

Холандската компания PAL-V вече приема поръчки за първата в света комерсиална летяща кола – „Либърти“. От компанията уверяват, че автомобилите „Либърти“ са изцяло съобразени с изискванията за безопасност, определени от световните ръководни органи, и че доставките им ще започнат до края на 2018 година.

Първите 90 броя са проектирани като „Пионерски издания“, откроявайки се със специални екстериорни и интериорни придобивки и детайли. За персонализацията и допълнителните стандартни функции като мощност на отоплението, купувачите ще трябва да платят малко повече – 599 000 долара. След тях PAL-V ще започне продажба и на стандартния модел, известен като „Либърти спорт“, за малко по-скромната сума от 399 000 долара.

„PAL-V умишлено избраха да разработят, проектират и построят летящ автомобил с доказани технологии и в пълно съоветствие с действащата нормативна уредба“, обявиха днес от компанията пред медиите и изразиха очакванията си, че Северна Америка ще бъде най-големия пазар за иновацията им.

И макар и PAL-V да е първата компания, която представя летящата кола на пазара, тя не е единствената, която е в играта. „Еърбъс“ е друг потенциален играч и дори обещава до края на година да покаже прототипа си пред света. / Поглед.инфо

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 1040 - Today Page Visits: 1
SHARE