Кико Костадинов е роден през 1989 в България и е признат за един от най-многообещаващите таланти за мъжки дрехи на Лондонската модна сцена.

В момента той работи като креативен директор в Mackintosh 0001.

Дори преди своето завършване от лондонският колеж Сейнт Мартинс, той прави съвместна дейност с известната марка Stussy, и създава колекция, която е скоростно заредена в бутиков магазин в Сохо, Лондон наречен MACHINE-A.

Дрехите, които той създава са нещо средно между луксозни дрехи и работнически дрехи, нещо което той казва че е видял от баща си и времето прекарано с него по строежи, където баща му е работел.

Повечето от техниките, които той прилага са на ръка, което включва боядисване на материала, рисуване, и впръскване с белина. Крайният ефект е нещо сурово и неочаквано.

Той казва, че обича да изрязва и да експериментира, обича пропорциите. И допълва, че мрази декорациите.

Ето какво повече научихме за него от известни модни списания като VOGUE and DAZED.

“Преместихме се от България тук когато бях на 16 години. Учих IT в началото, но реших че не съм за това и се преместих на модата, когато бях на 18 години.”

За колежа Сейнт Мартинс, където е следвал, той казва че ти дава възможности не толкова самото обучение. Дава ти шанс да срещнеш хора с подобна страст и е до самият теб дали искаш да се напрегнеш за нещо повече.

Тук се срещат хора притежаващи черна American Express банкова карта и такива, които работят на по две, три работни места, ядат най-обикновена пица, за да могат да си позволят платове и пособия за шиене.

Когато създава моделите си за известни дизайнерски марки като Stussy, Кико не мисли за тях, той се съсредоточава на нещата които го вълнуват и мисли как да ги подобри. Важно е да имаш този суров подход незивисимо с кого си сътрудничиш, казва той.

Facebook коментар
(Visited 1 times, 3 visits today)
Total Page Visits: 1762 - Today Page Visits: 3
SHARE