Разкриха мистерията около самоличността на прочутия сериен убиец Джак Изкормвача

Писателката, посветила голяма част от живота си на търсенето на самоличността на Джак Изкормвача, твърди, че личното ѝ разследване е дало резултат и тайната е разбулена. Патриша Корнуел, която е автор на две книги за известния убиец, е похарчила почти 6 млн. паунда, в опита си да открие истинската му самоличност.

Съвсем наскоро Корнуел обяви, че самоличността на легендарния и брутален сериен убиец — Джак Изкормвача — е разкрита веднъж завинаги. След продължително и много скъпо разследване, тя най-накрая е убедена, че зад зловещите убийства, извършени в Уайтчапъл, Лондон, в периода между август и ноември 1888 г., стои известният британски художник импресионист Уолтър Сикерт.

Самоличността на Джак Изкормвача е сред най-обсъжданите криминални мистерии и въпреки многобройните теории и разследвания, тя никога не е открита. До сега.

Смята се, че бруталният сериен убиец е отнел живота най-малко на пет жени. Корнуел обаче заявява, че жертвите му може да са 15.

Писателката е похарчила почти 6 милиона паунда в стремежа си да разбули тайната около самоличността на убиеца, която в разследването ѝ е описана като “окончателно разрешаване” на дългогодишната мистерия.

“Похарчих около 5.7 млн. паунда за цялото си разследване, в което се допитвах до някои от най-добрите и най-блестящи експерти в света. Много хора не биха могли да направят това, което направих аз, най-вече поради липса на средства”, обяснява пред в. “Експрес” Корнуел.

Авторката на криминални романи, която за пръв път изказа теорията си за Сикерт в своята книга от 2002 г., сега представя нови доказателства по случая в новата си книга “Изкормвачът: Тайният живот на Уолтър Сикерт”.

Художникът, който се премества в Англия от Германия през 1868 г., е бил обсебен от престъпленията на Джак Изкормвача. Корнуел твърди, че Сикерт се обличал като Изкормвача, докато рисува и дори признавал пред приятели, “че не би имал нищо против да убива и яде сурова плът.”

Авторът обръща внимание и на смущаващия характер на неговите картини, както и тяхната прилика със сцените на убийства, извършени от Изкормвача.

Една от картините — Nuit d’Ete — зловещо напомня за смъртта на жертвата Мери Кели. Друга картина, показва проститутка с черна линия върху лицето, подобна на разреза, който се вижда на снимката от аутопсията на Катрин Едоус. Американската писателка казва също, че едно от платната на Сикерт все още е окачено на показ в Скотланд Ярд.

Тя твърди още, че странните драскулки по бележките на Сикерт са много подобни на тези в писмата, които Изкормвачът пише на полицията по онова време.

Корнуел, която е купила бюрото и много от картините на Сикерт, за ДНК тестове, припомни, че по време на цялото ѝ разследване е била “внимателно наблюдавана” от онези, които не желаят истината да излезе наяве.

Източник:/fakti.bg

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *