Огромен нов увеселителен парк ще бъде открит във Великобритания през 2024 година. Считан като най-големият тематичен парк в Европа, който ще бъде изграден след Дисниленд Париж през 1992 г., The London Resort ще се простира на 535 декара в два тематични парка и един воден парк, като изграждането му ще струва 3,5 милиарда паунда (4,6 милиарда долара), пише “Бизнесинсайдър”.

Въпреки че се нарича The London Resort, амбициозният проект (еквивалентен по размер на 136 стадиона Уембли) се намира в Кент, който е на 17 минути пътуване с влак от гара Сейнт Панкрас, Лондон и ще има връзки до Париж чрез Eurostar.

The London Resort ще се състои от два тематични парка и воден парк. Паркът се очаква да отвори през 2024 г., а втората фаза се планира да бъде отворена пет години по-късно през 2029 г.

Паркът ще има 6 тематични части и ще разполага с 3500 хотелски стаи.

Посетителите и гостите на хотелите ще влизат в парка през голям площад и търговска част, която ще се състои от магазини, ресторанти, хотели, конгресен център и воден парк. Пътуване около обекта може да започне в първата част – The Studios – концепция, базирана на блокбастър филми.

На север от Студиата се намира The Woods (Гората), който е „омагьосано и вечно пролетно царство“. Въз основа на страници от книги с разкази гостите могат да се впуснат в приключения, вкоренени в много обичани басни и приказки.

От Гората приключенията продължават в Кралството, тъмна земя с мечове, дракони и легенди, които разказват мита за крал Артур.

След това са Островите, изпълнени с гигантски създания и митични зверове.

Петата земя е The Jungle (Джунглата), където бъдещето и миналото са комбинирани и тя е представена като древни руини на отдавна изгубена мезоамериканска цивилизация, която ще предложи на посетителите тайни, изненадващи открития и мистични артефакти, с които ще се пренесат до настоящето.

Посветена на футуристични преживявания, извънземни срещи и големи тръпки, последната земя, The Starport, е от бъдещето – от 23-и век. Паркът си партнира с някои от най-големите марки в медиите, услугите и развлеченията, с подписани сделки с BBC, ITV Studios, Radisson Hotel Group и Paramount Pictures.

Тъй като на британското време никога не може да се разчита, 70% от атракциите ще бъдат на закрито, според The London Resort.

https://www.economic.bg/

Facebook коментар
Total Page Visits: 9295 - Today Page Visits: 2