Българка на корицата на списание с тираж 80 000 в Калифорния

Българката Делка Ненкова краси корицата на седмичното списание “Холивуд уикли” (Hollywood Weekly), което се разпространява в тираж 80 000 000 в САЩ. Журналът от много години представя нови и начинаещи лица не само в развлекателния бизнес, но и доктори, бизнесмени, нови компании, готвачи, спортисти, както и новини от шоубизнеса, известни хора и шоупрограми. Мотото на списанието е “Без папараци и клюки, само истински новини и съобщения”. Как нашата Делка попадна на корицата в броя от 27 април 2017 г., която ще види почти всеки калифорниец?

Редакторите на Hollywood Weekly са завладени от хъса на младата актриса, която, освен че изпълнява главната роля във филма “Делка: С високо вдигната глава”, е и продуцент на филма, който бе заснет в Холивуд. Сюжетът на лентата е базиран върху истинската история на Делка. Млада и успешна гимнастичка в България, републиканска шампионка по спортна гимнастика, напуска родината, за да търси щастието отвъд желязната завеса. Но по пътя към Щатите е изнасилена. Пътуващ цирк се оказва нейното спасение. Но трудностите не спират… Много българи, между които музикалното семейство Цветанка и Иван Варимезови и трикратната световна шампионка по бокс Дейзи Ланг, участват в лентата, за да помогнат на Делка да осъществи мечтата си – да заснеме игрален филм, в който тя е в главната роля. Във филма участват млади актьори от повече от десет националности. Специално за всички българи Делка направи и български субтитри на филма си, който може да бъде видян в iTunes.

Амбициозната българка, която е член на Американската актьорска гилдия (SAG-AFTRA), се е снимала и в други филми. Делка играе рускиня в “Железен човек 2”, където партнира на легендата Мики Рурк. Тя изигра и Красимира Стоянова – племенницата на Ванга, в руския сериал “Ванга”, който беше заснет по истинската история на феномена от Рупите и посрещнат с огромен интерес не само в Русия.

Българката дава автографи върху списанието. СНИМКА: Пепа Петрова

“Исках да се докажа с този филм, че той може да е интересен дори когато главната актриса е с акцент”, каза за “24 часа” Ненкова.

Източник: 24 часа

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *