АКО СИ ДИАБЕТИК ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОЧЕТИ! ЖЕГИТЕ КРИЯТ ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РИСКОВЕ, ЕТО КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ

Диабетиците трябва да внимават повече за здравето и терапията си в горещите дни. Страдащите от диабет имат силно намалена способност да се потят, което ги предразполага към прегряване, загуба на съзнание и топлинен удар.

Лошият контрол над кръвната захар също предразполага към дехидратация, което допълнително утежнява положението. Температури над 30 градуса са рискови за диабетиците, като тук трябва да се взима под внимание т.нар. топлинен индекс.

Това е комбинирана единица от температурата и влажността на въздуха. Високата влажност понижава способността на тялото да се охлажда чрез изпарението на потта, което така или иначе е ограничено при хората с диабет. Това, от своя страна, още повече влошава температурната регулация на организма им.

Топлината вреди и непряко – като влияе на качеството на медикаментите. Инсулинът за инжектиране е ефективен в определени температурни граници. На опаковката на всяко лекарство е указана температура, при която то трябва да се съхранява, за да запази свойствата си, пише Пик.

Медикаментите, приемани по орален или друг път, също губят част от свойствата си в горещината. Такъв ефект се отчита дори и при измервателите на глюкоза. Въпреки горещините жизнено необходимите медикаменти за диабетиците трябва да бъдат носени от тях. Така те винаги ще са им под ръка за преодоляването на неочаквано възникнал пристъп.

Източник: kakata.info

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

One thought on “АКО СИ ДИАБЕТИК ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОЧЕТИ! ЖЕГИТЕ КРИЯТ ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РИСКОВЕ, ЕТО КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ

  1. Wow, marvelous weblog format! How lengthy have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The overall glance of your website is magnificent,
    as smartly as the content material! You can see similar here e-commerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *