Българи в Англия. Българка посетила 88 държави дава интервю пред Чуждоземец

Специално за Чуждоземец
 
Теодора Шанова е един изключително позитивен и отворен човек, който с лекота съчетава работа и пътешествия. Тя е родом от Ямбол, но от години живее в Лондон. Ето какво сподели тя с нас:
Кое те накара да посетиш 88 страни за толкова кратко време?
От малка обичам да пътувам. Имам карта на България, на която заграждам всяко едно селце и градче, което съм посетила и за около 10 години бях стъпила на всеки един километър от красивата ни родина и вече се бях заразила .. пътя се превърна в страст .. продължих с Европа и така от континентите ми остават да посетя, Австралия и Антарктида.
На снимките Теди в Исландия 
tedi-islandia
Срещаш ли разбиране от твоите работодатели при честите си пътувания?
Работя в Лондон в сферата на стротелството и въпреки, че е трудно и нетипично за жена, квалификациите които съм придобила ми позволяват да рискувам и дори да загубя работата си лесно да намеря друга след по-дълго пътуване. А и нали съм жена, единствена сред мъже ми влизат в положение и си ме пазят.
Снимки от работата на Теди
tedi-shanova1
Кои 5 страни би искала да посетиш отново и да разгледаш повече?
По принцип не повтарям, но обичам Швейцария -Алпите , Аляска ..там един ден ще се върна .. влюбих се в Куба.
tedi-v-kuba
Кои са 10-те неща, които задължително взимаш на своите пътешествия?
10;)))) понякога пътувам само с паспорт и камера, но винаги си нося Библията и едно ангелче подарък от мама... и гримове (смее се тя). Суетни сме ние жените, дори когато катерих връх Ленин, 7134 м ( стигнах до 6000) гримовете бяха в багажа, а за такова начинание и всеки грам си е от значение.  (снимка Теди в Монако)tedi-v-monaco
Би ли споделила 3 съвета към жените пътешественички?
Бъдете смели, усмихвайте се и не се срамувайте да питате …хората са добри и помагат, но слушайте шестото си чувство и не се предоверявайте на всеки.
tedi-v-pustinqta
Какво ще правиш когато свършат местата, които би могла да посетиш?
Не мисля, че един живот е достатъчен да обиколя и видя цялата красота, която планетата земя крие, но пък се надявам да успея.  Искам да стъпя на Марс :).
 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *