Вземете тази смес от две съставки и кажете сбогом на синузит, ринит, грип и храчките!

Когато носните синуси са възпалени, се нарича “синузит” и в тази статия ще ви споделя рецептата за мощна комбинация, която може да се използва за лекуване на синузит, ринит, грип, храчки и др.

С този природен лек приготвен вкъщи няма да имате проблем с подутия и течащ нос, болките в носните кухини. Това е една проста смес, която е лечебно средство за образуване на слуз от възпаление, както и вирусни и бактериални инфекции.

Лекарството е много ефективно и най-доброто е че е естествено и не е необходимо да харчите големи суми пари за лекарства, пълни с химикали. Не забравяйте да споделите, ако ви харесва.

Лекарство за синузит

Съставки:

1 средно голям корен джинджифил

250 мл ябълков оцет

Високото съдържание в ябълковия оцет на антиоксиданти, витамини и минерали засилва имунната система  на организма за справяне с вируси и бактерии, които причиняват възпаление на меките тъкани на синусите. Джинджифилът намалява алергичните реакции и действа като противогъбично средство за предотвратяване на свръхрастеж на гъбички. Неговите ароматни свойства помагат за прочистване на носа от слуз и успокояват болката, свързана със синузит.

Метод на приготвяне:

Първо трябва да настържете джинджифил, след това се смесва с ябълков оцет и тази смес се поставя тази в стъклен буркан здраво затворена с капак, трябва да оставите сместа в продължение на 10 дни при стайна температура, на хладно и тъмно място, като се разклаща буркана от време на време.

Трябва да вдишвате това средство в продължение на 5 минути, 2 пъти на ден. През нощта навлажнете кърпа със сместа и я поставете върху врата за 1 час, като повтаряйте тази процедура в продължение на 5 дни, за най-добри резултати.

Източник: За Жената

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *